Monday, June 7, 2010

Alhamdulillah

sudah lama x menulis di blog ni. walaupun tiap2 hari tgk blog org, tp xde idea nk tulis di blog sendiri...

kehidupan bertambah baik pd tahun 2010 ini, Alhamdulillah, master dpt diselesaikan dgn sempurna. sebaik sahaja selesai master, dpt transfer ke MSU. tinggalkan ampang yg sudah 2 thn 6 bulan di situ, satu tempoh yg agak panjang juga dan bermcm2 pengalaman yg dpt. yg manis, pahit sume ade lahh...

then cume 3 months kat msu, dpt offer from uitm. bersyukur walaupun agak berat juga utk tinggalkan rumah. maklumlah x penah sewa rumah sejak dilahirkan. of koz la parents suruh pergi, utk masa depan dan secure apabila kerja dgn government. psl msu... bukan x best di situ, lg2 now dah pindah ke bangunan baru yg gah tu, but because of long term benefits, i decided to resign n move to uitm kuala pilah.

now, kerja sudah agak stabil, cumenya hati risau mengenangkan mak yg sakit di rumah. org kata, kalau duit byk pon x gune kalau mak x sihat. yup i admit. but mak encourages to accept this offer, so ikut lah cakap mak. kalau diizinkan ALLAH, nk bawa mak pg umrah bile mak dah sihat sket. mule2 nk g this month, tp sbb mak still x sihat, dicampur dgn keadaan kewangan yg tidak mengizinkan, x dpt pg bulan ni. mudah2an akhir tahan ni, mak sihat dah dpt pg ke rumah ALLAH. Ameen...

2 comments:

♥ dak pink said...

i proud of u nom.
=)

ko bjaye + gigih jage mak ko yg sakit.

semoga Tuhan sentiasa merahmati ko & seluruh keluarga ko nom. amin.

nor hamizah said...

InsyaAllah...muga Allah makbulkan niat murni u...